BÉRLÉSI FELTÉTELEK

Köszönjük, hogy az EuroCars-t választotta. Ezen az oldalon megtalál minden információt, melyre az autóbérlésnél szüksége lehet, hogy az utazás a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Az alábbi információk az EuroCars feltételeinek kivonata, mely időről időre módosulhat. Minden magyarországi gépjárműbérlés során az Általános Bérleti Szerződés Feltételei érvényesek, melyet bérlő a bérleti szerződés aláírásával elfogad. Díjaink HUF-ban garantáltak – a bérleti szerződésen is így jelennek meg -, ezért az alábbiakban, Ft-ban megadott árak irányadó árak, az aktuális árfolyamtól függően változhatnak.

A foglalások minden esetben gépjármű kategóriával kerülnek visszaigazolásra, nem konkrét gépjármű típussal/modellel. Néhány gépjármű kategória egyes EuroCars irodákban nem érhető el.

FOGLALÁS MEGTEKINTÉSE, MÓDOSÍTÁSA, TÖRLÉSE
A foglalásban megadott ár a bérbeadó irodához/gépjármű kategóriához és a bérleti dátumhoz/időponthoz kapcsolódik. A foglalás megerősítését követően intézett bármilyen módosítás befolyásolhatja az árat és/vagy a gépjármű elérhetőségét.

Online előrefizetett foglalás: amennyiben online előrefizetett foglalását módosítani vagy törölni kívánja, kérjük, vegye figyelembe, hogy ez pótlólagos költségekkel járhat. Kérjük, kattintson az online előrefizetés feltételeinek ellenőrzéséhez.

Helyszínen fizetendő foglalás: amennyiben a helyszínen fizetendő foglalásban megadott gépjármű felvételi időpontot megelőzően a foglalás nem kerül törlésre, és a gépjármű a megadott felvételi időponttól számított 24 órán belül nem kerül átvételre, törlés mulasztási díj kerül felszámításra. A díj összege a 15000Ft, mely az ÁFA-t már tartalmazza.

Kérjük, kattintson a meglévő foglalás megtekintéséhez, módosításához vagy törléséhez. Kérjük, hogy foglalási számát tartsa kéznél. Amennyiben tervezi vagy szükséges, hogy módosítsa foglalását, kérjük, hogy hívja a +36 30 685 685 0 telefonszámot, ahol szívesen állunk rendelkezésére.

ONLINE KEDVEZMÉNYEK
A foglalásban feltüntetett árak tartalmaznak minden alkalmazható online kedvezményt.

A gépjárműbérlés feltétele minden kategóriák esetén minimum a 19. év betöltése. Ezen felül a bérlő legalább egy éve érvényes vezetői engedéllyel, valamint személyi igazolvánnyal / útlevéllel kell, hogy rendelkezzen. A nem latin betűkkel kiállított vezetői engedéllyel rendelkezők számára nemzetközi vezetői engedély is szükséges.

A bérlő érvényes, a saját nevére szóló:

 • dombornyomásos nemzetközi bankkártyával vagy hitelkártyával (electron kártya nem elfogadott, kizárólag dombornyomásos American Express vagy Visa vagy MasterCard debit és credit kártyák), vagy
 • EuroCars által kibocsátott fizetőeszközzel (pl. voucher) kell, hogy rendelkezzen,

illetve előreutalással, de a bérlet kezdetekor a fizetés készpénzzel (magyar HUF) is történhet.

Vállalati bérlés esetén a díjak átutalással történő kiegyenlítése kizárólag előzetes ügyfélminősítés alapján, vállalati keretszerződés megkötését követően lehetséges.

ÓVADÉK (LETÉT, KAUCIÓ)
Cégünk nem alkalmazza.

A minimális bérleti időtartam 1 nap (24 óra). A bérleti díj – amennyiben ettől eltérő feltételek nem kerülnek külön jelzésre – tartalmazza:

 • a kötelező biztosítást,
 • az olajcserét, a kötelező karbantartás költségeit,
 • valamint a non-stop segélyszolgálatot és csereautó szolgáltatást.
 • magyarországi úthasználat esetén korlátlan km használat
 • téli-nyári felszereltséget
 • cégautó adót

Egyes díjszabások magukban foglalják:

 • a korlátlan km-használatot külföldön,
 • valamint a teljes körű törés és lopás elleni biztosítást is.

A bérleti díjak nem tartalmazzák az üzemanyagot, a meg nem váltható önrészt, a repülőtéri pótdíjat, az üzembentartási díjat, a nem rendeltetésszerű használatból eredő javítási költségeket, és minden egyéb, a bérlet során felmerülő egyéb költséget. 30 percen túli késedelmes visszahozatal esetén plusz egy bérleti nap kerül felszámításra.

Az ÁFA mértéke Magyarországon 27%.

A hétvégi díjszabás péntek 8:00 órától hétfő reggel 9:00 óráig érvényes, és nem vonható össze semmilyen egyéb díjszabással.

PÓTDÍJ HIÁNY ESETÉN
Hiány esetén az alábbi díjak kerülnek felszámításra.

 • gépjármű dokumentumai (forgalmi engedély, zöldkártya), rendszámtábla hiánya esetén: bruttó 38.100 Ft
 • gyári kulcsok elvesztése esetén: bruttó 160.000 Ft
 • sérült vagy hiányzó navigációs rendszer esetén: bruttó 30.000 Ft
 • láthatósági mellény hiánya esetén: bruttó 600 Ft
 • KRESZ-csomag (elakadásjelző háromszög, egészségügyi csomag) hiánya esetén: bruttó 5.000 Ft

MÁSODVEZETŐ
A gépjárművet kizárólag azon személy(ek) vezetheti(k), aki(k) a bérleti szerződésen szerepel(nek). Másodvezető/másodvezetők megjelölésére lehetőség van megrendeléskor, ennek díja ingyenes. A bérlő és a másodvezető(k) meg kell, hogy feleljenek az Általános Bérleti Szerződés Feltételeiben foglalt feltételeknek.

KI- ÉS/VAGY VISSZASZÁLLÍTÁS
Előre jelzett igény esetén a ki- és/vagy visszaszállítás díja:

Budapesten és nyitva tartási időn belül biztosított, bruttó 5.000 Ft/alkalom..

NYITVA TARTÁSI IDŐN TÚLI GÉPJÁRMŰ FELVÉTEL
A bérbeadó iroda nyitva tartási idején kívül történő gépjárműfelvétel kizárólag a repülőtéren vehető igénybe a járatszám megadásával. Díja bruttó 3.000 Ft/alkalom. A szolgáltatás kizárólag előzetes foglalás esetén, visszaigazolásra érhető el.

KÜLFÖLDRE UTAZÁS
Amennyiben a gépjárművel el kívánja hagyni az országot, ezt átvételekor feltétlenül jelezze ügyintézőnknek. A bérelt gépjárművel a belépés a következő országokba nem engedélyezett: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Észtország, Fehéroroszország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Moldova, Montenegro, Oroszország, Ukrajna. Szerbiába történő belépés A, B, C kategóriák esetén, határátlépési engedéllyel lehetséges. Külföldi úthasználat esetén a bérleti díj napi 300 km ingyenes futásteljesítményt engedélyez, felette bruttó 20 Ft/km

GÉPJÁRMŰVEZETŐ
Valamennyi kategória bérelhető gépjárművezetővel (minimum 4 órára).

KIEGÉSZÍTŐ FELSZERELÉSEK
Az alábbi kiegészítő felszerelések igényelhetők előzetes megrendelésre, a rendelkezésre állás függvényében:

 • Navigációs rendszer (GPS): bruttó 300 Ft/nap,
 • Gyermekülés: bruttó 300 Ft/nap,
 • Hólánc: bruttó 300 Ft/nap,

Magyarországon a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény módosításának 2008. május elsejei hatályba lépésével a gépjármű tulajdonosa/üzemben tartója felelőssé tehető a tulajdonában lévő gépjárművel elkövetett szabálysértésekért. A hatóság a közlekedési szabályok megsértését különös szigorral szankcionálja. Kérjük, hogy tartsa be a sebességkorlátokat és a KRESZ egyéb előírásait!

A jogszabály alapján az autókölcsönzőkre kötelezettség hárul, mely szerint a bérleti szerződés mellékletét képező bizonyító erejű okirattal (nyilatkozat) bizonyítani kell, hogy az adott időpontban ki használta a gépjárművet. A használó adatait át kell adni a hatóságnak, aki a jogszabály alapján eljár, és gondoskodik a büntetés beszedéséről.

A bérlő a bérleti szerződés mellé minden esetben ki kell, hogy töltse, és alá kell, hogy írja a nyilatkozatot, mely a bérleti szerződés érvényességének elengedhetetlen feltétele, és annak bizonyító erejű okirattá válása érdekében a szerződés megkötésével egyidejűleg két tanúnak is hitelesítenie kell. A nyilatkozaton fel kell tüntetni a bérlet pontos kezdő és befejező időpontjait, a hatóság felé a bérlő (használó) felelőssége az e két időpont közötti időtartamra terjed ki. Minden esetben fel kell tüntetni a gépjárművezető pontos adatait, és a lakcímet lakcímkártyával/lakcímbejelentővel igazolni kell. A gépjárművet kizárólag az a személy veheti át, aki a megrendelőn/a foglalásban szerepel.

Kérjük, hogy segítse munkánkat a megrendelés/foglalás során a gépjárművezető adatainak pontos megadásával, és a helyszínen a nyilatkozat

Sebességhatár lakott területen belül: 50 km/h
Sebességhatár lakott területen kívül: 90 km/h
Sebességhatár autópályán: 130 km/h
Közlekedés: Jobb oldalon
Megengedett véralkohol szint: 0,0 %
Biztonsági öv: Kötelező
Kötelező felszerelés: Elakadásjelző háromszög, elsősegély-doboz és biztonsági mellény szükséges.
Gyermekülés: 12 éves korig vagy 150 cm-ig kötelező.
Mobiltelefon: Csak kéz nélküli telefon használat engedélyezett.
Útdíjak: Az autópályák használata csak díj ellenében engedélyezett.
Speciális parkolási előírások: Sárga vonal az út szélén: tilos a megállás.
Egyéb szabályok: Lakott területen kívül tompított fényszóró használata kötelező.